עיוותים בתקשורת – פשע

5 נשים נרצחו על ידי בן זוגן ולא 12 כפי שארגוני הנשים מציגות ומעוותות את המציאות (כנראה על מנת להגדיל תקציביהן) כך על פי העיתונאי קלמן ליבסקינד במעריב היום. הכתבה בסוף העמוד.

לקלמן ליבסקינד יש אומץ לבחור. למה? כי הרבה עובדות עגומות לא מגיעות לקהל הרחב. למה? כי העורכי עיתונים חוששים לפרסם.

לדוגמא: 10,000 גברים גרושים היגרו מהארץ כתוצאה מהגירושים ולא יוכלו לחזור מפאת חובות שצברו בביטוח לאומי. הם השאירו את כל רכושם ולא רוצים להיות נתונים תחת מערכת שאיבת כספים, על ידי גרושותיהן.

16,000 תלונות שווא הוגשו נגד גברים כשבחלקן גברים נאזקים ומוכנסים לכלא. כל תהליך כזה עולה למדינה הון.

ישנם אבות גרושים רבים ששילמו מזונות ויותר ובכל זאת סובלים מניכור הורי, לעיתים מבלי לראות את ילדיהם תקופה ממושכת. מצב אבסורדי לחלוטין – רק מזה אפשר לכתוב סדרות לטלוויזיה.

11,145 זוגות התגרשו בשנה שעברה (2018). אם המדינה היתה מכריזה מלחמה על כך, באופן שהיא מעבירה זוגות תהליכים לפני הנישואים ולפני הגירושים – החברה שלנו היתה במקום אחר. זוגות היו מתפקדים היטב בחברה והופכים אותה רק לטובה יותר. זה דומה לגמרי לתאים שמתפקדים היטב בגוף, לעומת תאים שמתפקדים באופן צולע או לחילופין מתים. נשים רבות מודות לאחר שנים שחבל שהן לא עשו משהו עם עצמן במקום להתגרש. 

בקיצור, במקום להיכנס להליכי משפט מוטב לנשים לעשות דברים שעושים להן טוב, להעצים את עצמן – לטובת הזוגית והמשפחה שלך.

אורלי נתנאל

ילידת 1960. בעלת דוקטורט מאוניברסיטה בחו"ל בפילוסופיה של החינוך. הוציאה ספר בהוצאת אוריון: "זוגיות ומשפחה האתגר" שמתבסס על הדוקטורט. בעלת שלושה תארים שניים מאוניברסיטת תל-אביב במוסיקולוגיה, ברב-תחומי ובמדיניות ציבורית.

השאר תגובה